Openbare bibliotheek Antwerpen

Collecties op maat

Ook als lezen moeilijk is of wordt, kom je in de bibliotheek aan je trekken. We bieden een uitgebreide collectie aan met aangepaste materialen.

Makkelijk Lezen Plein
Kinderen van 8 tot 13 jaar die moeite hebben met lezen kunnen terecht op het Makkelijk Lezen Plein. De achtergrond van leesachterstand kan heel divers zijn: dyslexie, concentratiestoornissen, fysieke of mentale beperktheid, taalachterstand, ... Het Makkelijk Lezen Plein heeft een assortiment spannende leesboeken, informatieve boeken, dvd's, luisterboeken en tijdschriften op maat van kinderen. Ouders en leerkrachten vinden er informatieve boeken rond leesproblemen en doorverwijsfolders.
De leukste leestips vind je op www.makkelijklezenplein.be en www.ikhaatlezen.be.
Een Makkelijk Lezen Plen vind je in de bibliotheken PermekeKielparkLuchtbal en UiThuis.

Daisyboeken
Daisy is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Je kunt een Daisyboek beluisteren op een speciale speler (ook leenbaar in de bib) of op je eigen computer na het installeren van de Daisysoftware.
Ontdek onze collectie Daisy boeken.

Luisterboeken
Luisterboeken zijn audioboeken die je via een cd-schijfje beluistert. Het boek wordt op een aangename manier ingesproken, soms door de schrijver zelf. Thuis kan je naar het boek luisteren op je eigen stereo-installatie.
Ontdek onze collectie luisterboeken.

Groteletterboeken
Groteletterboeken zijn een hulpmiddel voor mensen bij wie het lezen met het ouder worden niet meer zo gemakkelijk gaat. Het boek is gedrukt in een extra groot en makkelijk leesbaar lettertype. 
Ontdek onze collectie groteletterboeken.