Openbare bibliotheek Antwerpen

Stem Arena tot beste bib van Vlaanderen

gepost op: 30 mei 2017

Bib Arena dingt mee naar de titel van 'Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017'. Van 3 juli tot en met 19 augustus kan je mee stemmen en ervoor zorgen dat Arena de prijs in de wacht sleept.

Zes finalisten

In de eindronde zitten nog zes bibliotheken, een per provincie en een uit Brussel. Bib Arena uit Deurne is genomineerd voor Antwerpen. De komende maanden worden de zes finalisten bezocht door mystery guests die de kandidaten beoordelen op gebouw en inrichting, diensten en producten, en service en klantgerichtheid.

In het hart van de Arenawijk

Extra aandacht is er dit keer voor de werking en lokale verankering van de bibliotheek, de samenwerking met partners in het sociale, culturele en educatieve domein en de digitale component van de bibliotheek. En dat vergroot de kansen voor bib Arena. Na de grondige facelift vorig jaar, is Arena uitgegroeid tot het hart van de gelijknamige wijk waar mensen mekaar ontmoeten en belevenissen delen. Buiten trekken de stripmuur van Pom en de leesnest van wilgentakken onmiddellijk de aandacht. Binnen de muren is de ruimte afgestemd op de noden van de buurt met een krantenhoek met warme dranken, een ‘boekencaravan’ met Ipads voor kinderen, een flexibele ‘Agora’ voor activiteiten en een ‘Oase’ voor leeskringen met aangepaste studieplekken voor studenten.

Jij stemt toch ook?

De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt in september in Oostende. Wie dat zal zijn, bepaalt niet alleen de vakjury, maar ook het publiek. Iedereen kan in de periode van 3 juli tot en met 19 augustus 2017 zijn stem uitbrengen via www.bibliotheekblad.be. De stem van de vakmensen en die van het publiek in het eindoordeel wegen even zwaar door (beide tellen voor 50%).

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws