Peter Verhelst schrijft Poëziegeschenk 2018

De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst (1962) schrijft het Poëziegeschenk 2018. De Poëzieweek start op donderdag 25 januari met Gedichtendag in Vlaanderen en Nederland en loopt tot woensdag 31 januari.

Het thema is Theater en het motto is ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’. Peter Verhelst: "Theater speelt zich niet alleen af in de schouwburg, maar ook op pleinen, op straat, in de slaapkamer. Overal waar de ene mens de andere tegen het lijf loopt en dat ene lichaam op dat andere lichaam reageert en er dus communicatie ontstaat, mogelijkheden, misverstanden, een dans, geluk en verdriet."

Tijdens de Poëzieweek krijgen de klanten van de boekhandel bij aankoop van 12,50 euro aan poëzie het Poëziegeschenk Wat ons had kunnen zijn cadeau. Het is een fonkelnieuwe bundel met tien tedere gedichten.

Enkele Antwerpse bibliotheken organiseren exclusieve dichterlijke evenementen tijdens de Poëzieweek.

Antwerpen - bibliotheek Permeke

• Zaterdag 27 januari 2018 om 12 uur
  • Afhaalpoëzie. Kies jouw gedicht uit het menu. Een unieke formule met gedichten in alle smaken, ook met een kindermenu.

Deurne - bibliotheek Arena

• Donderdag 25 januari 2018 van 20 tot 21.30 uur
  • Gedichtendag met 'Klank: een filosofie van de muzikale ervaring'. Filosoof en muzikant Tomas Serrien brengt een lezing over zijn boek en speelt aansluitend live muziek met zijn band.

Ekeren - bibliotheek Driehoek

• Donderdag 25 januari 2018 om 20.30 uur
  • Woord uit de Ekerse Academie in de kijker

Wilrijk - bibliotheek Bist

• Donderdag 25 januari 2018 om 20.15 uur
  • Literaire lezing met dichters Mustafa Kör en Michael Vandebril
  • Meer informatie

voordat ze op de site verschijnen.

Als de liefde niet bestond

Donderdag 8 februari probeert Hubert Damen in Elsschot het mysterie van de liefde, en dus het mysterie vrouw, te ontrafelen in twaalf liedjes en evenveel poëtische reflecties. Lees verder