Thema Jeugdboekenmaand 2018 is Wetenschap & techniek

Onder de noemer 'Eureka!' heeft de Jeugdboekenmaand het van 1 tot 31 maart 2018 over de evolutietheorie, over fleece truien en over gesmeerde fietsen. Ontdek in de bib alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft.

#EurekaAntwerpen

Dé grote uitdaging dit jaar komt van onze ambassadeur Dieter Coppens. In een grappig filmpje roept hij briljante prutsers of bollebozen met veel fantasie op om hun zelf uitgevonden creaties naar de bib te brengen. Daar worden ze tentoongesteld in de 'Eureka-hoek'. Je kan er ook een foto van maken of in een filmpje tonen wat je met je uitvinding kan doen. Zet die foto of dat filmpje of Facebook of Instagram met #eurekaAntwerpen en jouw inzending komt op onze EurekA-wall.

Doeboekje

Vanaf half februari 2018 is het nieuwe doeboekje van de Antwerpse bibliotheken beschikbaar voor alle klassen van het 3de en 4de leerjaar. Het boekje zit weer boordevol spelletjes en leuke opdrachten en is verkrijgbaar in elke bibliotheek.

Activiteit in je bib

Tijdens de Jeugdboekenmaand  valt er in de Antwerpse bibliotheken heel wat leuks te beleven voor alle bollebozen en verstrooide professors van 3 tot 15 jaar. In elke bib kan je digitaal Bibster spelen en leuke prijzen winnen. Je vindt de volledige agenda terug op www.antwerpen.be/jeugdboekenmaand en in het doeboekje.

Boekentips voor alle leeftijden

Boekentips over het thema vind je via deze links:

Leeskracht

Lees alles over tips en acties via ons nieuwe kanaal Leeskracht of het digitaal forum Leeskracht. Deze Facebookgroep is een digitaal kennis- en ontmoetingsforum voor het basisonderwijs over jeugdliteratuur, leesplezier en leesbevordering.

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.