Haal gratis een filmfestival in huis!

Spraakmakende documentaires, straffe (kort)films, films voor kinderen én boeiende wereldcinema. Gedurende 1 jaar kan elke klant van de Antwerpse bibliotheken gratis en onbeperkt films streamen van het online-'video on demand'-platform Dalton.be.

Vanaf 24 april kan je van thuis uit genieten van het beste van MOOOV filmfestival, DOCVILLE, Kortfilmfestival Leuven of JEF filmfestival. De bib werkt hiervoor samen met het streamingplatform Dalton, dat gratis toegankelijk is via je Mijn Bibliotheekaccount. Dalton biedt hiermee een aanvulling op de bestaande dvd-collecties in de bibliotheken.

Pilootproject

Dalton Distribution, het Vlaamse Cultuurconnect en de bibliotheken van Antwerpen, Leuven, Turnhout, Brugge en BRoeRe (samenwerkingsverband regio Roeselare), lanceren dit project op 24 april 2018. Het pilootproject loopt een jaar. Nadien bekijkt de Vlaamse overheidsorganisatie Cultuurconnect via een uitgebreide evaluatie in welke mate leden van de bibliotheek effectief interesse hadden in dit kwalitatieve filmstreamingaanbod via de bib. Na een gunstige evaluatie wordt het project mogelijk opgeschaald tot een dienst voor alle Vlaamse openbare bibliotheken.

Hoe werkt het?

De streaming gebeurt via Mijn Bibliotheek volgens een eenvoudig stappenplan:

1. Heb je nog geen Mijn Bibliotheekaccount? Registreer je dan eerst via mijn.bibliotheek.be
  2. Surf naar www.dalton.be
  3. Klik rechtsbovenaan op Aanmelden
  4. Kies voor Aanmelden via MijnBibliotheek
  5. Meld je GRATIS aan met je Mijn Bibliotheek-account

1 Reactie

Curieuzeneuze

25 april 2018 - 8:26u

Fantastisch initiatief!

voordat ze op de site verschijnen.

Barok voor beginners

Wil je goed voorbereid genieten van Barokfestival 2018 in Antwerpen? Kathleen Joris laat je op 30 mei in Permeke gratis kennismaken met Antwerpen als Barokstad. Lees verder