Bibliotheek Permeke wordt heringericht

gepost op: 23 juni 2017 2

Van 21 augustus tot 7 september 2017 wordt Permeke heringericht. De bib blijft open maar is beperkt toegankelijk en klanten kunnen niet alles uit de bibcollectie lenen.

Verhuisbewegingen

Tijdens deze herinrichting blijft Permeke open, maar sommige zones worden afgesloten. De materialen uit deze zones worden ingepakt en zijn niet beschikbaar:

• de kinder- en jeugdafdeling (ook de computers zijn niet beschikbaar)
  • de afdeling met muziek en films
  • de zone met de strips voor volwassenen

Je kan nog wel:

• bibliotheekmaterialen terugbrengen
  • reserveringen afhalen
  • kranten en tijdschriften lezen
  • fictie en non-fictieboeken voor volwassenen lenen
  • gebruikmaken van de gratis wifi en computers op de verdieping en cyberhelling

Vanaf vrijdag 8 september staat alles op z’n nieuwe plek en is bibliotheek Permeke weer volledig toegankelijk.

De Boekendoos

Kinderen kunnen tijdens de herinrichting hun hart ophalen in De Boekendoos, een gezellig ingerichte leescontainer op het De Coninckplein met een lading leuke boeken en strips om ter plekke te lezen: lekker languit in een strandstoel onder een parasol.

Nieuw vanaf 8 september

Het gelijkvloers wordt een bruisende, actieve ruimte:

• kinderen en jongeren krijgen meer ruimte in de bib, met gezellige lees- en knutselplekjes
  • aan grote tafels op het gelijkvloers kan je samen werken of samen studeren
  • er komt een aparte taalzone om Nederlands (of andere talen) te leren en oefenen

De eerste verdieping wordt een stille(re) zone waar je rustig kan lezen, werken en studeren:

• je vindt er bijna alle fictie en non-fictie boeken, kranten en tijdschriften
  • de muziek- en filmcollectie krijgt hier een plaats en in een latere fase komt er een luistersalon

Lescornez inge

18 augustus 2017 - 8:39u

Net in ‘de krook’ ( Gent) geweest. Een voorbeeld van hoe de inrichting mensen kan prikkelen om te lezen, in boeken te snuisteren…alles zeer mooi geetaleerd, overzichtelijk met tafeltjes, koffie of drankje en uitnodigend om terug te komen. Spijt dat ik in Antwerpen woon op dat moment.

Christel Kumpen, directeur Permeke

18 augustus 2017 - 17:35u

Beste mevrouw Lescornez,
Ook wij zijn vol lof over de Krook… Mooie bibliotheek, een architecturaal pareltje, veel ruimte, mooi meubilair, digitale schermen, zij voldoet aan alle hedendaagse tendenzen van een openbare bibliotheek.
Permeke is een totaal ander type gebouw gelegen in een wijk met heel wat diverse doelgroepen. De stad Antwerpen heeft ervoor gekozen om in elk district apart aanwezig te zijn met een grote bibliotheek. Daardoor liggen onze bibliotheken meer gespreid en zijn ook de budgetten gespreid over alle districten, maar dat garandeert wel een maximale toegankelijkheid voor alle bewoners van de stad.

voordat ze op de site verschijnen.