Barok voor beginners

Wil je goed voorbereid genieten van Barokfestival 2018 in Antwerpen? Kunsthistoricus en stadsgids Kathleen Joris laat je gratis kennismaken met Antwerpen als Barokstad.

Van kort voor het jaar 1600 tot diep in de jaren 1700 is Europa in de ban van de barok. In de Lage Landen is Antwerpen met grote voorsprong de stad van de barok. Maar wat is dat eigenlijk, barok? Barok wil indruk maken, verrassen en raken. Barok, dat is bewegen en erdoor bewogen worden. Barok is emotie.

Kunsthistoricus en stadsgids Kathleen Joris belicht de kenmerken, kijkt naar de verschillen met de renaissance en zoomt in op Antwerpen dat in de 17de eeuw uitgroeide tot een barokstad.

• Woensdag 30 mei 2018 om 20 uur
  • Bibliotheek Permeke, De Coninckplein, Antwerpen
  • Gratis toegang, iedereen is van harte welkom. Inschrijven via info.permeke@stad.antwerpen.be
  • www.permeke.org

voordat ze op de site verschijnen.

Barok voor beginners

Wil je goed voorbereid genieten van Barokfestival 2018 in Antwerpen? Kathleen Joris laat je op 30 mei in Permeke gratis kennismaken met Antwerpen als Barokstad. Lees verder